Press clipping

„ПУТ СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ” [ДРУГО ИЗДАЊЕ 2021/// СКЗ, Београд, је обновила издање књиге „Пут српске књижевности” Јована Деретића. Прво издање је објављено 1996. године. Тада сам објавио приказ књиге у часопису „Књижевност и језик” — [можда је] вредно прочитати …

Драган Цоха (1955-2018) био је српски акдемски графичар. Рођен је у Пожарвцу. Дипломирао на Академији ликовних уметности у Београду - одсек графике у класи професора Бошка Карановића, код кога је и магистрирао 1981. године. Чалн УЛУС-а и Друштва ликовних уметника Штутгарта. Запослен на Факултету ликовних уметности у Беогарду, у Центру за графику и визуелна истраживања.

Разговор са предсеником Домановићевих дана сатире др Малишом Станојевићем вођен  је на тераси спомен-куће Радоја Домановића у Овсишту. 

Богатом стваралаштву и  уметничком мозаику, Ранко Крстајић, песник, прозаиста и сликар, додаје још једно дело, роман „Узалудна лепота”. Комплексно и с великом пажњом композиционо уређено, приповедање у овом роману  јесте уланчана схема структуре прозе,  која се бави суштином уметности и естетике. Ово дефинисање намеће се, пре свега, због сложености Крстајићевих прозних фрагмената, који се смењују и измичу познатим теоријама о настанку књижевног дела, а у исти мах се учвршћују постулатима романа као жанра.

Из пера новинара Драгољуба Јанојлића, читаоци часописа еСТВАРНОСТ, Аранђеловац, пропратили су традиционалну манифестацију ПОД ОРАХОМ”, која је одржана на дан Преображења, 19. августа 2019. године.